Fénykép: Graur Mara

A Ziggurat Project művészi hitvallása

A Ziggurat Project Budapesten működő interdiszciplináris társulat, mely a kortárs táncot más művészeti területekkel (színház, képzőművészet, digitális művészet, zene és irodalom) fűzi össze.

HELYSZÍNSPECIFIKUS

Fő fókuszunk a tér-érzékeny előadások, performatív akciók készítése, a színház vagy múzeum falain kívül létrejövő művészet. A tér-érzékeny táncalkotás lehetővé teszi számunkra, hogy demokratikusabb, és főképp, hogy személyesebb módon kapcsolódjunk az emberekhez.

INTERDISZCIPLINÁRIS

Művészeti kollektívaként hiszünk a kooperatív és a kutatás alapú művészeti projektekben. Fontos számunkra, hogy ne csak más mozgás alkotókkal működjünk együtt, hanem átlépjük a művészi területek határait, vagy éppen más ágazatokba lépjünk bele. Az interdiszciplináris együttműködés azt jelenti, hogy kilépünk a komfortzónánkból, megpróbáljuk megérteni, és megpróbálunk együttműködni valakivel, aki másképp gondolkodik. Azt jelenti, hogy kihívásokkal és konfliktusokkal nézünk szembe, és megtanulunk tárgyalni az eredeti szándék elvesztése nélkül.

TÁRSADALMILAG TUDATOS

Hiszünk benne, hogy csak a jó művészet tud kommunikálni az emberekkel, és csak a jó kommunikáció képes valós együttműködésen alapuló művészetet létrehozni. A művészet által képesek vagyunk meglepni magunkat. A kezdeti kutatásoktól a kreatív folyamatokon át az alkotásig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy bátrak legyünk. A legtöbbször ez az egyetlen módja annak, hogy a társadalom figyelme ránk irányuljon.