felHívás

JELENTKETÉSI HATÁRIDŐ: 2019. szeptember 20. éjfél.
MUNKABEMUTATÓ: 2019. november 12; Három Holló/Drei Raben

A Ziggurat Project összművészeti társulat 18-24 év közötti táncosokat és előadókat keres, akik szeretnének betekintést nyerni egy új projekt létrehozásába.

A projekt jelenlegi szakaszában egy olyan munkamódszerrel dolgoznak majd az alkotók, melynek célja a kortárs tánc és a fizikai színház elemeinek keveredéséből létrejövő sajátos mozgásforma, színpadi miliő, illetve előadói kvalitás megteremtése.

A projektben résztvevők egy intenzív műhelymunka keretében feldolgozzák és szinkronizálják a jelennel George Orwell: Állatfarm című művét – Bot Ádám és Lakos Fanni társulati tagok vezetésével –, majd a kreatív alkotói folyamatot egy nyilvános munkabemutatóval zárják a projekt résztvevői.

©Giacomo Favilla, Francesca Lombardi - One of-Us

©Giacomo Favilla, Francesca Lombardi - One of-Us

jelentkezés

A résztvevőket egy 2x3 órás nyitott tréning során választják ki az alkotók. A tréningre jelentkezni portré fotó és 5-10 mondatos bemutatkozó szöveg megküldésével lehetséges a madatobmove@gmail.com e-mail címre.

Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 20. (péntek) éjfél.

A tréning/válogatás időpontja: 2019. szeptember 22. (vasárnap);
A kezdés időpontjáról és a helyszínről később e-mailben értesítjük a jelentkezőket.

Műhelymunka: 2019 októberétől hétvégente, majd 2019. november 2-11. között minden nap.

Munkabemutató: 2019. november 12; Három Holló/Drei Raben

©Giacomo Favilla, Francesca Lombardi - One of Us

©Giacomo Favilla, Francesca Lombardi - One of Us

a ziggurat projectről és az alkotókról

A Ziggurat Project fókuszában a kortárs tánc és más művészeti ágak összefonódásából létrejövő térérzékeny és interdiszciplináris alkotások állnak. Az elmúlt 3 év során olyan nemzetközi kooperációkban vett részt, mint a Placcc fesztivál Picture projektje (HU/NO), a Visegrad Fund előadó művészeti rezidencia (HU/SK), Tandem Europe Program vagy a CAPP projekt (Ludwig Múzeum). Számos hazai és nemzetközi eseményen, illetve fesztiválon nyílt lehetősége bemutatkozni: EYE2018 – Európai Parlament (FR), D-CAF fesztivál (EGY), Art&Tech Days (SK), Front@ Fesztivál (SI) White Night fesztivál (SK), Spotter Trip (A), Let me in Performing Arts Festival (DE), Trafó Kortárs Művészetek Háza (HU), PLACCC Fesztivál, L1 danceFest, Művészetek Völgye, stb.

Bot Ádám | alkotó-előadó.
A fizikalitáson alapuló előadó-művészeti formák létrehozásai foglalkoztatják, melynek elemei – a beszéd, a mozdulat, a hanghatás és látványelemek – együtt egy történetet mutatnak be. Jelenleg a strukturált színpadi karakterek megformálhatóságát és a jelnyelv gesztus –és mozdulatrendszerré formálást kutatja a színház által nyújtott eszközökkel.

Lakos Fanni | színész.
Klasszikus színházi metodikák foglalkoztatják, mint a "method acting" vagy "Michael Chekhov gyakorlatai", de munkái során egyre többet dolgozik a test és a szerepépítés kapcsolatán. Mestereitől, mint John Strasberg vagy Margarethe Schuler, a szerepelemzés és szerepformálás abszolút mélységeit tanulta meg, fizikai színházi munkáiban – pl. Szabó Veronika: Queendom – a test kifejezőerejének jelentőségével dolgozik.