mara.jpg

A Ziggurat Project művészi hitvallása

A Ziggurat Project Budapesten működő interdiszciplináris társulat, mely a kortárs táncot más művészeti területekkel (színház, képzőművészet, digitális művészet, zene és irodalom) fűzi össze.


HELYSZÍNSPECIFIKUS

Fő fókuszunk a tér-érzékeny előadások, performatív akciók készítése, a színház vagy múzeum falain kívül létrejövő művészet. A tér-érzékeny táncalkotás lehetővé teszi számunkra, hogy demokratikusabb, és főképp, hogy személyesebb módon kapcsolódjunk az emberekhez.

Urgent Need to Breathe | Medusa I fit in, I do not fit in


INTERDISZCIPLINÁRIS

Művészeti kollektívaként hiszünk a kooperatív és a kutatás alapú művészeti projektekben. Fontos számunkra, hogy ne csak más mozgás alkotókkal működjünk együtt, hanem átlépjük a művészi területek határait, vagy éppen más ágazatokba lépjünk bele. Az interdiszciplináris együttműködés azt jelenti, hogy kilépünk a komfortzónánkból, megpróbáljuk megérteni, és megpróbálunk együttműködni valakivel, aki másképp gondolkodik. Azt jelenti, hogy kihívásokkal és konfliktusokkal nézünk szembe, és megtanulunk tárgyalni az eredeti szándék elvesztése nélkül.

Urgent Need to Breathe | Fluid Space | Medusa


TÁRSADALMILAG TUDATOS

Hiszünk benne, hogy csak a jó művészet tud kommunikálni az emberekkel, és csak a jó kommunikáció képes valós együttműködésen alapuló művészetet létrehozni. A művészet által képesek vagyunk meglepni magunkat. A kezdeti kutatásoktól a kreatív folyamatokon át az alkotásig nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy bátrak legyünk. A legtöbbször ez az egyetlen módja annak, hogy a társadalom figyelme ránk irányuljon.

FAR | Little Magic Box of Harmony Arboretum Anxiety


A Ziggurat Projectet három fiatal magyar táncművész - Sarlós Flóra Eszter, Kovács Emese, Lukács Gergő - hozta létre 2013-ban. A társulat állandó tagokkal és különböző művészeti területekről hívott vendégművészekkel dolgozik. Az interdiszciplináris, tér-érzékeny előadások és a társadalmi célú projektek állnak a fő fókuszunkban, elsőbbséget adva a különböző kulturális és közösségi terek, mint előadóterek számára. Célunk, hogy a alkotófolyamat során hierarchikus felépítés nélkül hozzunk létre relációs művészetet, ösztönözzük a diskurzusteremtést a művészi formák között, leépítsük a nézői elvárásokat, és interakciót létesítsünk a közönség és a művészek között.