A Maradék - Eló Kiállitás

2015

“El lehet innen menni!”
De el akarunk-e menni?

Mit jelent ma Magyarországon kivándorlónak és bevándorlónak lenni?

Aki elindul kalandvágyból vagy kényszerből teszi? Engedi-e az identitásunk, hogy új hazát válaszunk? Mi minden válhat nyelvvé egy idegen országban?

A Maradék egy összművészeti kezdeményezés, egy élő kiállítás képzőművészet, tánc, színház, zene és irodalom határán. Az akcióban résztvevő művészek a kivándorlást érintő személyes tapasztalataikat, kérdéseiket, kétségeiket osztják meg a látogatóval. Az alkotók különböző médiumok alkalmazásával interaktív befogadói horizontot teremtenek, így lehet az, hogy a szavak mozgásba lendülnek, a színészből szénrajz születik, a nyers tészta életre kel a bábos testén, a tánc zenévé válik, amihez a kottavonalak versek. Elektronika, multimédia és bárpult találkozik termőfölddel, anyatejjel, agyaggal.

Közreműködők: Antal Malvina (képzőművészet), Bot Ádám (táncművészet), Czakó Máté (fizikai színház), Kalmár Ákos (mozgás, színház), Kárpáthegyi István (képzőművészet), Kovács Emese (táncművészet), Lakos Fanni (színház), Lukács Gergő (táncművészet), Magolcsay Nagy Gábor (irodalom), Makra Viktória (színház), Sam Matysen (fotó, videó), Munkácsi Ádám (élő zene, zeneszerzés), Sarlós Flóra Eszter (táncművészet), Somlai Anna (táncművészet), Szabó Attila Casey (zeneszerzés), Szabó Kristóf (videó)

Tárlatvezető: Lakos Fanni (színész)

Dátumok, helyszínek:

2015. április 7., RoHAM Bár és Galéria, Budapest

2015. április 26., MÜSZI (Művelődési Szint), Budapest

2015. május 15., 16.MAMŰ Galéria, Budapest